Hvordan engasjere unge voksne i frivillige foreninger?

Å bli syk som ung innebærer som regel noen andre dimensjoner enn når det inntreffer senere i livet. Man kan være midt i et studieløp, nettopp startet med sin karriere, kanskje akkurat fått sitt første barn. Å få livet snudd på hodet så tidlig i livet er ingen spøk. Hele hensikten med en pasientforening er å kunne være der for de mennesker som havner i en slik situasjon. For å kunne bidra med trygghet, svar på vanskelige spørsmål og tilhørighet.

Å forstå sin målgruppe

Det kan være vanskelig å sette seg inn i hva denne aldersgruppen anser som et interessant tilbud eller aktivitet, men dette var noe Lymfekreftforeningen, kunde hos Orgservice siden 2007 ønsket å få til. Fordi Orgservice leverer sekretariatstjenester til frivillige foreninger med ulike behov, har vi god forutsetning for å ta på oss ulike hatter. Og vi har mange å spille ball med på ideutforskningsstadiet, og et bredt nettverk å spille på.

En opplevelse av mestring

Resultatet ble en helg av adrenalin-fylte aktiviteter som ga deltakerne opplevelser de kunne knytte bånd gjennom. Etter å ha kjørt ribb i 40 meter høye bølger, fløyet 3-manns helikopter i 250 km/t og padlet ned skummende hvite elvestryk var det i tillegg til en overveldende følelse av mestring, også en sterk følelse av trygghet i gruppen. Med denne tryggheten i bunn kunne vi begi oss ut på vanskelige tema rundt sykdommen og mestring av denne.

Det nytter

Å sy sammen en slik helg innebærer mye planlegging, et bredt kontaktnettverk og en god del logistikk. Man må ha gode rutiner og gode systemer. Sammen med kunden lykkes vi å lage et tilbud der deltakerne satt igjen med en følelse av å være sterkere enn de trodde de var. I tillegg hadde de fått anledning til å sette ord på elementer rundt håndteringen av sin sykdom som har vært utrolig nyttig, og ettertraktet hos de fleste. Som en av deltakerne sa i etterkant «jeg er mye tøffere enn jeg trodde og jeg kan imponere meg selv». Slike tilbakemeldinger lever vi i Orgservice for.